HOME / KENNISBANK / De voordelen van het LICHT² led-sportveldarmatuur

De voordelen van het LICHT² led-sportveldarmatuur

24-06-20

Sportverenigingen worden zich er steeds meer van bewust dat het verduurzamen van sportaccommodaties noodzakelijk is voor de toekomt van de vereniging en zijn accommodatie. Als sportliefhebber wilt u met het beste materiaal werken voor uw vereniging om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. De prijs-kwaliteit verhouding van het LICHT² led-sportveldarmatuur wordt door de Groene Club in de eerste tender als beste beoordeeld en daarom aanbevolen bij alle voetbal, tennis -en hockeyverenigingen.

Het LICHT² led-sportveldarmatuur staat bekend om haar hoge lichtefficiëntie, lage energiekosten en snelle terugverdientijd. De LICHT² is modulair ontworpen om zowel bestaande armaturen één op één te vervangen als het lichtniveau te vergroten dankzij de toevoeging extra lichtmodules. Zodoende zijn er geen aanvullende investeringen nodig in grondkabels of masten. Door het gebruik van glazen lenzen in plaats van polycarbonaat voorkom je vergeling van de lens, worden de sportvelden optimaal belicht en wordt het strooilicht beperkt tot een minimum, dit verbetert het zicht en vermogen om bewegingen waar te nemen. Zowel de spelers als het publiek ervaren een betere wedstrijdbeleving.

Nederlands product
Het LICHT² led-sportveldarmatuur is ontworpen en geproduceerd op Nederlandse bodem door led-producent Sport Technologies. Het bestaat uit onderdelen die uitsluitend afkomstig zijn uit Europa. Zo komen de driver(link), kabel en lenzen uit Nederland, het glas uit Duitsland en het aluminium uit Spanje.

Voordelen van het LICHT² led-sportveldarmatuur
Het LICHT² led-sportveldarmatuur van LI sports biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele sportveldverlichting. Een aantal van de voordelen zijn hieronder beschreven.

Flexibel gebruik
Het LICHT² armatuur is flexibel in zijn gebruik. Door middel van een app zijn de armaturen op afstand bestuurbaar waardoor er gekozen kan worden om slechts bepaalde velddelen te verlichten of de lampen te dimmen naar trainingsniveau.

Gegarandeerd lichtbehoud
Gedurende de hele levensduur zal het aantal lux niet afnemen. Ten opzichte van andere sportveldarmaturen wordt de lichtsterkte van het LICHT² armatuur bij lichtverlies automatisch naar boven bij gesteld. Hierdoor voldoe je als sportvereniging ten alle tijde aan de normen die sportbonden hanteren met betrekking tot de minimale lichtsterkte.

Lichtgewicht armatuur
Het LICHT² armatuur is uniek in zijn lage gewicht (15kg per 4 units). Hierdoor kunnen de armaturen gemakkelijk op de huidige masten geplaatst worden waardoor aanvullende stabiliteitsmetingen niet noodzakelijk zijn.

Garantie
Het begrip branduren geeft geen juiste indicatie over de garantie bij de toepassing van LED armaturen. Daarom wordt bij LICHT² led-armatuur ‘gewoon’ in levensjaren gegarandeerd, en wel voor een levensduur van tenminste 10 jaar op het armatuur en 5 jaar op de voeding.

Onderhoudsvriendelijk
Het LICHT² led-armatuur heeft een levensduur van 50.000 branduren. De driver, het technische hart van de verlichting, zit onder in de mast geplaatst. Technisch onderhoud hoeft dus niet boven in de mast plaats te vinden.

Lage energiekosten
Het gebruik van Led-sportverlichting draagt bij aan hoge besparing op de energiekosten. Uniek aan het LICHT²-armatuur is dat het van alle aanbieders in de markt de laagste energiekosten per uur heeft.

Lage investering
De LICHT² is ontworpen om bestaande armaturen één op één te vervangen, zodoende zijn er geen aanvullende investeringen nodig in kabels of masten. Hierdoor is herkeuring van de masten niet nodig. Daarnaast is er vanuit het Nationaal Sportakkoord de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) tot stand gekomen.
Slim aanstuurbaar

Technologische innovatie
Elk LICHT² led-sportveldarmatuur is standaard uitgerust met een high-end digitale voedingsunit met communicatiemodule. Door middel van aansluiting op het Internet of Things (IoT) netwerk is het mogelijk om het LICHT² led-armatuur continu te monitoren.

Intelligente Digitale Voedingsunit
De Intelligente Digitale Voedingsunit geeft op regelmatige momenten gegevens door omtrent status van de voedingsunit (ingang spanning, uitgangsspanning, op- en afgegeven vermogen, temperatuur), de status van de armaturen en de gebruiksduur. Deze gebruiksgegevens worden continue gemonitord en waar nodig zal er preventief onderhoud plaats vinden.

Voordelen
• Continue monitoring: Door de voedingsunits continu te monitoren zijn potentiële problemen veelal te voorkomen voordat deze gaan plaatvinden.
• Controle en inzicht: Door middel van een centrale interface zijn alle lampen binnen een vereniging, sportpark, gemeente centraal aan te sturen en te monitoren op verbruik en gebruiksduur.
• Veiligheid: Het LICHT² led-armatuur is dimbaar tot 3% van het maximaal vermogen. Door enkele armaturen binnen een sportpark gedurende de nacht op slechts 3% van het vermogen te laten branden in specifieke regio’s kan men de sociale veiligheid verhogen.

Digitale Lichtmanagement Console
Met de Management Console is het mogelijk om elke lamp onafhankelijk aan te sturen middels een beveiligde omgeving op PC, tablet of mobiele telefoon.

Voordelen
• Geen aanpassing aan de infrastructuur nodig. Middels een communicatie unit die gebruik maakt van het Narow Band IoT/2G netwerk is geen additionele infrastructuur nodig.
• Beveiliging op gebruikersniveau. Bij elke gebruiker worden er rechten toegekend waarmee deze de een onderdeel of het geheel van de verlichtingsinstallatie kan schakelen en dimmen.
• Controle en inzicht: Door middel van een centrale interface zijn alle lampen binnen een vereniging, sportpark, gemeente centraal aan te sturen en te monitoren op verbruik en gebruiksduur. Tevens zijn schakelmomenten en alarmering bij vergeten uitschakelen in te stellen.

Wat doet LI sports voor uw vereniging?
De diensten van LI sports beperken zich niet enkel tot het leveren en monteren van de LICHT² led-armaturen voor uw sportvereniging. LI sports begeleid het gehele traject van aanvraag tot oplevering. Zo wordt er vooraf een lichtscan gemaakt die inzicht geeft in de huidige verlichting en de besparingen die mogelijk zijn. Eventueel kan het adviesrapport aangevuld worden met lichtberekeningen of een (3D)sfeerimpressie. Als laatste adviseren we u graag in de financieringsmogelijkheden.

Referenties
"Wij hebben na een bestuursvergadering besloten om samen de grote operationele opdracht aan te gaan. Belangrijkste redenen waren dat de Licht² led-armaturen volledig ontworpen en gefabriceerd worden in Nederland. De spelers viel het direct op dat de nieuwe ledverlichting aan stond. Zij zien nu naast de bal, ook de lijnen en (mede)spelers beter. Daarnaast verzorgt de ledverlichting voor een betere wedstrijd beleving bij het publiek".
- GVVV Veenendaal

"De nieuwe verlichting van de acht banen is geplaatst op dezelfde masten, dat was mogelijk aangezien de armaturen slechts 15 kilogram wegen. De banen zijn beter verlicht omdat de Licht² armaturen meer licht en gerichter licht geven. Het licht straalt direct op de banen zonder verlies naar de zijkanten. Daardoor is het minder storend voor de omgeving en hebben de buren er minder last van. We hebben de buren dan ook uitgenodigd bij de heropening. En doordat het licht meer lijkt op daglicht heb je 's avonds beter zicht op de bal. Dat is vooral voor de ouderen in onze vereniging prettig."
- L.T.V. Almere

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van led-sportveldverlichting? Wij helpen u graag verder. Bel 0113 - 405 806 of vul ons contactformulier in.

Deel bericht:

Meer lezen

Welke LED sportveldverlichting geeft de mooiste gelijkmatigheid?

Lees meer

Verlichtingsspecialist LI sports en Duitse Siteco slaan handen ineen in het verlichten van sportaccommodaties

Lees meer

Dark Licht maakt een einde aan lichthinder en -vervuiling

Lees meer

Op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!