HOME / KENNISBANK / Sportpark Kastelenring gaat voor duurzaamheid!

Sportpark Kastelenring gaat voor duurzaamheid!

07-04-21

Leidschendam - Afgelopen maand heeft lichtspecialist LI sports op Sportpark Kastelenring de installatie afgerond van een gloednieuwe led verlichtingsinstallatie.

In samenwerking met de Groene Club, een initiatief van de KNVB, heeft Stichting Sportpark Kastelenring besloten om de oude verlichting te vervangen. Op de elf velden van voetbalverenigingen RKAVV en SEV, zijn de 107 oude lichtarmaturen verwijderd en de 71 nieuwe duurzame led armaturen geïnstalleerd.

Met de installatie van de ledverlichting wordt er niet alleen bespaard op de energiekosten, maar ook op het vastrecht. Op jaarbasis zal naar verwachting een besparing van 22.864 k/Wh worden gerealiseerd.

Beide clubs hadden al de beschikking over zonnepanelen en ledverlichting in de kantines, met de nieuwe ledverlichting op de voetbalvelden wordt de accommodatie nog duurzamer. Voor de financiering van dit project is gebruik gemaakt van een subsidieregeling vanuit de gemeente Leidschendam/Voorburg en de BOSA-subsidie, het resterende bedrag is betaald door Stichting Sportpark Kastelenring.

Half januari is het gehele project afgerond door het installatieteam van LI Sports. Met deze nieuwe verlichtingsinstallatie is Sportpark Kastelenring klaar voor een duurzame toekomst.

Deel bericht:

Meer lezen

Welke LED sportveldverlichting geeft de mooiste gelijkmatigheid?

Lees meer

Verlichtingsspecialist LI sports en Duitse Siteco slaan handen ineen in het verlichten van sportaccommodaties

Lees meer

Dark Licht maakt een einde aan lichthinder en -vervuiling

Lees meer

Op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!